Advertisement
  1. Music & Audio
  2. General

Како да додадете живот на вашите инструменти

Scroll to top
Read Time: 1 min

Macedonian (Македонски јазик) translation by Stefan Nikolov (you can also view the original English article)

Дигиталните аудио работни станици му даваат на музичкиот продуцент нови начини да пишуваат музички пасуси. Се што ви треба е глушец или trackpad и можете да програмирате во белешки за секој инструмент што го имате на компјутер.

Додека овој лесен и евтин начин на пишување музика е ефективен, тој може да остави музика да звучи безживотно.

Бидејќи сте програмирање во белешки, наместо да ги свирите на музички инструмент, вашите музички пасуси го ризикуваат звукот на роботиката.

Брзината или силата на која се свири секоја белешка се исти и должината на секоја белешка е совршено квантифицирана во вашата пиланова ролна мрежа.

Кога инструментите се репродуцираат во живо, брзините и должината на белешките никогаш не се совршени и мора да се менуваат за да се додаде реализам на вашата музика.

До крајот на ова видео, ќе знаете како да ги манипулирате брзините и да забележите должини на вашите музички пасуси во DAW за да го вратите животот во вашата песна.

Advertisement
Did you find this post useful?
Want a weekly email summary?
Subscribe below and we’ll send you a weekly email summary of all new Music & Audio tutorials. Never miss out on learning about the next big thing.
Advertisement
Looking for something to help kick start your next project?
Envato Market has a range of items for sale to help get you started.