Advertisement
  1. Music & Audio
  2. Mastering

Совладување Од Дома 101: Изработка на гласни и моќни миксови

by
Read Time:1 minLanguages:

Macedonian (Македонски јазик) translation by Marija Cvetanoska (you can also view the original English article)

Во првиот дел од оваа серија за совладување од дома, го објаснив процесот на совладување од дома, како и ограничувањата за совладување на сопствени песни.

Во вториот дел од оваа серија, ќе ви покажам како да користите компресија и ограничување за да ги направите вашите песни гласни и моќни без да ја уништите динамиката на музиката. 

Снимка


Advertisement
Advertisement
Looking for something to help kick start your next project?
Envato Market has a range of items for sale to help get you started.